koh lipe

Jag blir tokig pa datorerna har i thailand ser nu att bilderna jag la upp i forra inlagget kom aldrig upp plus att det inte blev publiserat dagen da jag skrev det utan idag. Nu ar vi pa koh lipe iaf ska fira nyar har imorn... skoj skoj, som malin skulle saga! Koh lipe ar helt underbart faktiskt, det ar sa har thailand ska vara... Bali far se upp lite! Ikvall ska vi ga och se en film och chilla lite maste ladda for morgon dagen! Ha det bra darhemma, Miss you all!!! Have a nice one!!!

Koh lanta

Nu har vi lammnat phi phi islands bakom oss och kommit fram till Koh lanta, eller vi kom fram igar men det har varit fullt upp sen dess. Vi borjade med att hyra moppar pa en gang sen akte vi runt lite pa on. Vi hamnade vid en grotta dar man kunde ga genom grottan med en guide. Det var riktigt coolt faktiskt! Det var helt kol svart dar inne sa vi var tvungen att ha pa oss pannlampor for att se nat. Det var sa sjukt varmt dar, har nog aldrig svettats sa mycket. Vi var dar i ca en timme och anton och Moa badade i en vatten kalla. Sag dock 2 feta spindlar pa vaggen, fick varsta paniken men guiden lovade att de inte var giftiga. Idag har vi fortsatt var tur runt on, stannat pa lite olika strander och bara chillat.
Nu har vi precis bokat resa for att aka vidare imorgon, vi ska annu langre ner till Koh lipe. Dar ska vi fira nyar! Det blir kul!

Jag har glomt att beratta vad som hande pa nattbussen fran bangkok till phuket... Vi akte ju mitt i natten pa en 15 timmars buss resa till phuket. Pa bussen var det jatte manga som blev ranade,buss personalen satt i bagage utrymmet och gick igenom allas vaskor och tog det de ville ha. Mobiltelefoner bla. Som tur ar har bade jag och anton las pa vara sa de var ororda. Runt 4 tiden lag jag och sov och anton lag och halv sov lite da hor han nagonting vid hans ben. Han tar upp mobilen och lyser i gangen da ligger det en kille mitt pa ggo
Hoppas alla dar hemma har det bra och att nyar blir toppen...
Vi hors fran koh lipe!


Bilder fran Thailand...
Lite blandat


God jul alla nara och kara

Tyvarr ar jag en dag forsenad men har firas det aven idag. Igar var det fullt upp hela dagen med kalle ankas jul pa i poden och choklad tryfflar med pepparkaks smak och saffrans branda mandlar. Vi gjorde ordning var egen liten bio salong ute pa balkongen dar vi kollade pa kalle anka. Det blev inget julbords for varan del men det blev en underbar fisk barbeque istallet, det gick bra det oxa. Det ar sjukt mycket svenskar har och tro det eller ej men har aven traffat 4 stycken fran sundsvall. En tjej kom fram och pratade och sa att hon kande igen mig fran gina tricot, helt sjukt egentligen!!!
Aven att nar vi lag pa stranden pa dagen var det 3 killar bredvid som spelade musik. Helt plotsligt dyker det upp 2 gina latar, snacka om chockad:) Fick lite hemlangtan till varan underbara musik:) NOT!!!
Vi avslutade iaf julafton med en massa rom och cola. Kop en hink och fa en gratis!!! vI hade faktiskt riktigt roligt och rullade hemover till hotellet klockan 5 pa morgonen:)
Saknade min familj dock, men jag tankte pa er hela dagen. Hoppas ni hade en underbar julafton.
Idag ar vi lite sega, sov endast 5 timmar inatt! Det ar full fart har idag igen men for oss blir det en dags uppehall. Ska rigga upp var biosalong och se en film, dricka cola och ata chips:)

Ha en fortsatt trevlig jul allihopa!!!


Har ar lite bilder fran de senaste dagarna...

                    
                                              




Koh Phi Phi

Vill bara meddela att jag nu ar framme pa phi phi islands efter annu en mardromms resa. Ibland suger verkligen Thailand! Igar sa jag till mig sjalv att jag aldrig ska besoka thailand igen men efter en syn pa phi phi islands sa andrade jag mig. Far skriva mer sen!!!

Puss puss

shopping i bangkok

Ar nu framme i bangkok, vantar pa att bussen ska ga som ska ta oss till Phuket. Sjalvklart var nattaget fullbokat i 4 dagar framat sa vi maste ta bussen istallet. Gissa hur lang tid det tar??? 15 timmar... Jippie!!! Det ser vi fram emot.
Som tur ar, ar det liggande stolar sa man kan sakert sova bort nagra timmar. Blir nog en film oxa och massa entourage,
Det ar sa skumt for det gar inte att lagga in bilder harifran thailand, nar man stoppar in minneskortet finns det inga kort pa det men det finns det om man kollar i kameran. Jatte trakigt!!! Har jatte mycket bilder att lagga upp.

Har shoppat lite idag... Ett Rolling stones linne, ett par byxor, en vit klanning, en taring och ett armband. Jag hade tur att mamma hade plats i sin vaska sa hon kunde ta det vi handlat i vietnam och Kambodja. Blev inte sa mycket shopping dar, ett vin stall och tva kuddfodral bara och lite flipflops saklart men de ska jag ha med mig!
Nu ar det 1 timme kvar tills bussen gar, maste in och kolla facebook har inte kollat dar pa ett tag nu.
Vi ses i Koh phi phi!!!

Have a nice one!!!

mamma ar hittad:)

Nu har vi antligen hittat igen min kare mor. Det ar sa sjukt for nar anton gick ner till receptionen igar kvall for att hamta handukar fanns det en lapp dar fran mamma att vi ses sen. Det var ca 10 minuter innan han kom ner. Vi tankte genast vada ses sen??? Hade ingen aning vart vi skulle ses. Iaf nar vi var och letade efter deras hotell sa dok de upp pa gatan. Det ordnade sig till slut altsa!!!
Vi gick och kakade middag pa stranden och tog en ol. Bade vi och mamma hade haft en ganska besvarlig resa hit sa vi gick och la oss ganska tidigt. Idag mottes vi upp pa stranden och ska traffas senare for middag.
Vi har det bra har iaf, lite kallare i vattnet dock om man jamfor med cambodia men absolut godkant!
Imorgon planerar vi och hyra mopeder och kora runt on. Laine har ju fatt ryggskott sa han vet inte om han kan kora, vi far se hur det blir. Vagar inte slappa los mamma sjalv har pa gatorna, vill inte att hon gor en larsson:)

Tankte jag skulle beratta lite narmare om varan otur sen vi kom till thailand...

Vi akte fran cambodja klocka 9 pa morgonen, skulle akt klockan 8. De packade in oss som sillar med bagage i hela mittgangen. Det gick inte att rora sig. Vi horde i efterhand att i en av de andra bussarna var det en kille som fick krypa ut genom fonstret och satta sig och bajsa vid vagkanten. Han hade tyvarr inte hunnit sa han fick fortsatta bussresan med bajs i byxorna:)
Val framme vid gransen tog det 2 timmar att ga igenom, med en backpacker vaska pa ryggen var det inte sa jatte trevligt. Nar vi kom over stog det en mini buss och vantade, han korde typ 140 for att hinna den sista farjan over till koh Chang. Trots den snabba farden missade vi den och blev dumpade pa en bakgata i mitten av ingenstans. Han bara drog!!! Vi var 4 par, ingen hade pengra och ingen vistte vart vi var. Vi blev korda iaf till en bankomat dar vi kunde ta ut pengar och sen checka in pa ett hotell.
Dagen efter akte de andra over till koh chang medans vi satte oss pa en buss som skulle ta oss till farjan over hit. An en gang blev vi dumpad mitt i ingenstans vid vagkanten pga busschafforen rakade aka for langt. Det var bara att slanga upp vaskan pa ryggen och borja traska efter mototvagen. Efter manga om och men hittade vi tva taxi mopeder som tog oss till farjan.
Inget bra forsta intryck av Thailand.... Maste saga att de ar mycket otrevligare har an pa andra stallen! I cambodja ar alla glada och snalla aven fast de har det tusen ganger varre an manniskorna har!

Forsoker att lagga in bilder men det funkar tyvarr inte, far lagga upp lite flera nasta gang istallet!!!

saknar er alla jatte mycket!!!

Have a nice one!!!

mamma vart ar du???

Nu har jag letat mamma sen jag skrev forra inlaget, vi har gatt langs hela stranden 3 ganger. Det ar sanna har ganger man ar beroende av mobilen. Vi ar kvar pa naga guesthouse rum 24, pa nordostra delen till klockan 7 sen finns vi pa nagon av restaurangerna pa stranden. Kommer inte ga in pa internet nagot mer ikvall. Kom hit mammsen!!!

have a nice one!!

koh samet

Nu har vi antligen kommit fram till koh samet, ar precis pa vag ner till stranden ska ata lite lunch och chilla. Vi bor pa naga guesthouse, liger vid stranden. Ar pa stranden rakt ner sa du vet mamma...
vart bor ni? kom och leta reda pa oss eller ska vi bestamma en plats nar vi ska traffas???

Have a nice one!!

thailand

Nu har vi antligen kommit fram till thailand, efter en mardroms buss resa!
Det var meningen att vi skulle komma fram till koh chang igar kvall men vi missade sista farjan med en halv timme. Segare manniskor far man leta efter. det tog 2 timmar att ta sig over gransen plus att busschafforen i cambodja stannade i 1 och en halv timme for lunch pa en 4 timmars bussresa!!!
Vi skulle overasska mamma i koh chang sen aka med de till koh samet men tror de ar pa vag dit redan. Nu sitter vi och vantar pa bussen och baten till koh samet, sa mamma.... vi kommer dit idag! Vet inte vilken tid men vi kommer. Skriv ner vart ni bor om vi inte ses pa farjan. Tankte stanna dar i 3 dagar ungefar!

Ser fram emot lite tid pa beachen och bara kanna lugnet. Det ar sa stressigt att aka fran stalle till stalle hela tiden. Nu ser vi fram emot att stanna pa ETT stalle ett tag!
Mamma vi ses snart!!!

Have a nice one!!!

Siam reap

Efter en 11 timmars bussresa ar vi nu framme i Siam reap, bussresan gick battre an jag trodde tack vare 3 avsnitt av entourage :) Nu ska vi ga och ata lite middag och sen ga pa en kvallsmarknad. Min vaska jag kopte i Bali for 2 ar sen borjar nu forfalla sa jag maste kika pa en ny.
Imorgon ska vi kolla in lite tempel, vi har bara en hel dag har sa det kommer bli lite stressigt men det ska nog ga bra!
Den 17e aker vi till koh samet, det tar nagra timmar sa vi ar nog inte framme forran sent pa kvallen. Sa om du mamma kommer den 18 blir det perfekt jag skriver pa bloggen vart jag bor!
Nu ar vi super hungriga sa nu maste jag sluta....
Hors smart igen!

Have a nice one!!!

vodka redbull = 8 kronor

Hej och godmorgon.... Har ar det morgon iaf=)
Igar var vi ju som sagt pa en bat tur, det visade sig nar vi kom dit att de kallade det booze cruise=)
Det borjade med att alla fick en ol i handen och ingen var nojdare an Anton!!!
Vi tog det dock ganska lugnt medans andra svepte drink efter drink.
Vi akte klockan halv tolv pa dagen och kom tillbaka klockan halv 7, det var en rolig dag!
Vi larde oxa kanna ett hollandskt par, Kim och Arthur som vi bestamde vi skulle ga ut och ata med senare pa kvallen.
Det slutade med att det blev en helkvall med biljard, ol och vodka redbull =) Sjalvklart vann jag och Anton biljarden med
3-0 i matcher.
Nagra drinkar senare borjade Anton gora robbot dansen sa da tyckte jag det var dags att ga hem!
Imorgon reser vi vidare till siam reap dar vi ska kolla in lite tempel, sen gar resan vidare till Thailand.
Kambodja har verklign varit som en trevlig overraskning, mycket battre an jag trodde det skulle vara ocj mycket battre an vietnam. Sa an sa lange toppas listan av KAMBODJA!!!

  

Maste beratta vad som hande ena kvallen nar vi satt pa stranden och drack en ol, vi satt med ryggen emot ett bord dar det satt 2 langhariga killar. Ena killen kommer bakom oss och sager, Hello.... ni vet sa dar flortig. Vi svarade typ hello??? Da kollade han pa Anton och sa, o no are you a boy??? Han trodde  vi var 2 tjejer han kunde ragga upp!!!! Anton sa, Yes can you see any tits????
Sa nu ska Anton spara ut skagget igen, han gar inte med pa att folk tor han ar en tjej=)

Boat trip

Nu ar det dags att bege sig ut pa havet. Vi ska aka pa en bat tur idag dar vi far besoka 2 andra oar har i Kambodja=)
Det ar tydligen jatte bra snorkling har sa nu ska det snorklas som bara den!!!

Har lite brottom for baten gar om 30 minuter!!!

Mamma. Skulle ju dit da egentligen men efterssom vi kommer fran kambodja nu maste vi lagga om planerna lite. Kan ju komma till koh chang istallet om du ar dar men koh samet ska vara mycket battre. Skriv och beratta hur ni gor men det ar den 17 som galler isf. Ha en trevlig semester! Puss

Have a nice one!!!

Solnedgangen

Nu ar det brottom ner till solnedgangen, vi haller pa att lagga over lite kort poa usb minnet sarfor passar jag pa att skriva nan rad. Imorgon blir det bat tur aker 11 och kommer hem vid solnedgangen... Vi ses da
Puss och kram

Welcome to Cambodia =)

              Oboy... vilket vackert vader!!! =)

   
Vi Har nu tagit oss vidare till Kambodja, kom till storstan i gar morse och skyndade oss ivag till 2 olika museum. Angrar lite att jag gick in i det forsta, har lite daligt syke nar det galler sanna saker. Det var en gammal skola som for bara 30 ar sen anvandes som fangelse. Man fick se bilder pa de som torterats och dodats, det var riktigt hemskt. Det fanns aven tortyr kammare som man fick ga in i. Det tillhor ju kambodjas historia sa det kanns som nagot man maste se. Nu ar det gjort iaf!
Imorse akte vi bussen till Shionukville,  langst ner i sodra kambodja. Det var som att komma till paradiset. Underbar strand med helt genomskinligt vatten, det var helt otroligt nice och bada. Nu ska vi strax gasa ner till stranden igen och se solnedgangen, alla barer har borjat stalla fram hamockar och bord langst ner vid vattnet. Sen har de ju Happy hour oxa och det gar ju inte att missa!
Jag har det otroligt bra iaf, kambodja ar underbart. platsen vi ar pa nu stannar vi nog pa i 3 dagar om vadret haller i sig. Sen aker vi vidare till siam reap dar vi ska kolla in Ankor wat.
Efter det kommer Thailand, det ska bli sjukt spannande att se Thailand. Har en kansla av att jag kommer bli besviken efter detta men vi far se. Jag vill jatte garna aka och traffa upp mamma i Koh samet men nu sag jag att hon ska till koh chang istallet!
Mamma ak till koh samet forst istallet sa traffas vi upp dar runt den 17. Da kan vi mysa i 4 dagar innan vi maste borja dra oss ner till phi phi. sa fort du vet hotell, let me know!!!

             
 
Kul att ni haller mig uppdaterad vad som hander dar hemma i sverige, fortsatt med det! Vill veta allt.

Kram kram!!!

Have a nice one!!!

Beach time

Tja bloggen...
Har precis vaknat och atit frulle for 12 kronor, det ar sjukt billigt har i mui ne. ska snart ga ner pa la beach=)
Kom precis pa att mamma aker ju till thailand idag...
Mamma om du laser detta kan du val maila mig, kommer inte ihag din mail adress. Skriv vart du ska forst och vart ni bor osv. Kul och veta! Ha en trevlig resa iaf...

Ni andra vi ses senare!!!

Have a nice one!!!

easy riders

Hello my friends!!!

Sorry att jag inte skrivit pa nagra dagar men vi har varit pa en 3 dagars trip runt om i vietnam. De vi akt med kallar sig sjalv easyriders och gor turer pa moppe runt om i hela vietnam. Vi har sett sa sjukt mycket som vi inte skulle sett annars, kanns som vi ar klara med vietnam nastan=) Nu har vi i alla fall kommit fram till ett stalle som heter Mui ne. Har ar det jatte fint vader sa vi har precis kommit tillbaka fran en 1och en halv timmes prommenad pa stranden.
NU vantar sol och bad resten av tiden i vietnam innan vi drar vidare till nasta land Kambodja. Har traffat jatte manga har i vietnam som precis varit i kambodja och sager att det ar skit bra dar. Det ser vi fram emot!

Lite bilder fran trippen...

 
              


Vi har verkligen sett allt pa de har 3 dagarna, allt fran hur de tillverkar silke av sma fjarilspuppor som jag haller i pa bild 1 till vackra lanskap. Vi har aven ridit elefant =) Det var riktigt skoj, de var sa sota! De berattade att pa kvallarna och natterna var de fria inne i byn och skogen sa de kunde ata och chilla lite.

Nu har min dator lagt av 2 ganger sa det forsvann lite av det jag skrivit men vill ni lasa mer om allt vi sett och gjort sa har Anton en hel novell pa sin blogg=)
Maste skriva det roligaste... Alla manniskor vi sett nar vi akt runt har trott att Anton varit tjej, forsta vad jag skratta nar guiderna berattade att de hade sagt.... a vilka 2 vackra tjejer=)
Saknar er alla iaf mycket, Sandra.Tank pa att det ar jobbigast nu i borjan eftersom vi nyss akt, det kommer handa sa mycket nu med jul och nyar och grejor, sen ar det var och sen sommar.... sen kommer jag=)

Nu ar det bast jag publicerar sa det inte forsvinner igen...
Ta hand om er allihopa!

Have a nice one!!!

Framme i Nah Trang =)

Nu har vi akt buss hela natten, det gick skit bra! Vi hade varsinn sang sa vi sov mest hela tiden. Hann med lite nintendo ds oxa och 2 avsnitt entourage =) Det tog 11 timmar men kandes som 5.
Har ar det inte sa fint vader som vi hade hoppats pa, det ar molnigt och duggar lite. Vi har nyss atit frukost sa nu ska vi gora la stada!

See ya babies!

Mamma.
Aker du till Thailand? horde de oppnat igen=) Du kan val skriva ett mail eller nat sa jag vet om ni aker och vart. PUSS

hello...

Hej bloggen!

Vi har klarat av annu en dag I saigon, om nagra timmar aker vi vidare till nasta stalle har i Vietnam, Nah trang.
idag har det faktiskt shoppats lite, jag har kopt spel till mitt nintendo ds. 68 spel for 400 kr, inte sa tokigt tycker jag. Anton har antligen kopt sig ett par vita converse skor for 270 kronor typ.
Idag har vi aven gjort en liten utflykt, i samlad trupp med guide och andra turister har vi besokt Cu Chi tunnlarna. Det var under vietnam kriget som de byggde tunnlar under jorden for att overleva och komma undan fienderna.
Det var riktigt lackert faktiskt, lite laskigt att ga ner i de men sjukt coolt. Det var knappt sa man kunde ga pa huk.
Jag gick bara en liten bit for det blir smalare och smalare, jag fegade ur helt enkelt. jag filmade hela vagen och nar jag kom upp tankte jag att jag skulle filma anton nar han kom upp ur nasta hal. Stog vid fel hal i typ 5 minuter. Helt plotsligt kommer han och gar bredvid mig.... Blev lite fel! Sorry baby!!!


Jag med nagra snubbar               En av fallorna     Anton med en stridsvagn
  

Det ar sa roligt for det kanns verkligen som jag gar omkring med en egen bodyguard for alla verkligen vajer nar de ser anton och tar varsta omvagen, de stirrar helt sjukt mycket pa hans tatueringar, tydligen ar inga vietnameser tatuerad.

Hur ar laget hemma da? Har det hant na roligt? Vill ha lite skvaller....
det gar valdigt bra for oss iaf sa ingen behover oroa sig, vi mar bra och har det underbart!
Ledsen att det inte blev sa manga kort igar men det tar san tid och ladda upp sen rakade jag sjalvklart satta mig vid den enda datorn man inte kunde ladda upp kort pa sa jag fick ta Antons dator istallet nar han var klar. Blev lite stressigt sa jag hann inte med sa manga.
Och just det trodde Antons blogg var lejonmamnnen men det ar ju...

www.lejonmanen.blogg.se

Have a nice one!!!

Svettig dag

Varan forsta dag i Saigon har flytit pa valdigt bra. Jag skamtar inte nar jag sager att det finns tusen tusentals moppar har, trodde Bali hade mycket men det har har ett skamt! de ar helt galna. Fick eskort av 2 sycken snalla vietnameser over ett overgangs stalle for jag vagade inte ga over. Anton skrattade at mig fran andra sidan gatan.  
Vi har traskat runt i 5 timmar och sett massa intressanta saker. Vi har varit 2 akta bleka turister med kamera och karta i handen. Sag ut som 2 japaner =)
Vi borjade med att ga pa en super stor marknad med hur mycket skor och vaskor som helst. Rena rama paradiset. Skulle sakert ha kunnat gatt darifran med 20 par skor, men maste ju passa mig lite nu i borjan sa jag inte koper for mycket pa en gang. Vi gick sedan vidare till Saigons opera hus. Det var inte sa speciellt, ett hus mitt i en korsning typ.
Vi traskade sedan vidare till en jatte stor katedral som var jatte fin faktiskt, det var inte oppet sa man kunde ga in men vi kikade lite utanfor. Runt hornet dar fanns det en jatte stor byggnad dar man kunde betala 7 kronor och femtio ore for att ga in i, hade inte en aning om vad det var, det visade sig vara prsidentens gammla headquarter som stormades och togs over av komunisterna. Dar fick man ga runt och kolla pa alla rum, tex. presidentens kontor, biograf, bibliotek osv. Det var riktigt haftigt faktiskt! 
Det har varit en valdigt kulturell dag med lite shopping, en bra kombination =)

Fick lite jul kanslor oxa nar jag horde Jingle Bells pa radion pa vietnamesiska, den hade inte riktigt samma effekt som den engelska versionen men det svangde anda=) Sag att det hade snoat hemma... har ar det ca 30 grader, bara sa ni vet =)

Skriver det har mest for sandras skull, maste beratta att Anton hade en spice idag som var lika stor som hans ena framtand, tankte pa dig da! plus att han fick ett lov i huvudet som var skit stort sa han trodde det var en ratta som landade pa hans huvud, han skrek rakt ut och borja splattra omkring, det sag sa himla kul ut =)

Imorgon ska vi ivag och kika pa tunnlar som byggdes under kriget for att gomma sig, de bodde i de jatte lange. Tydligen far man krypa runt i de om man vill, ska se om jag vagar. Senare pa kvallen beger vi oss mot kusten. Vi vill bada nu !!!

Vi ses dar!!!

Lite bilder fran dagen =)
  



Have a nice one

Och just det... nu har Anton gastat i 15 minuter om att jag ska skriva att ni maste kolla in hans nya blogg =)

www.lejonmannen.blogg.se

Nu ar vi framme!!!

Nu har vi antligen landat i vietnam, resan gick kanon men man ar ganska trott. Tur det ar kvall har sa vi far sova snart. Sa alla vet dar hemma mar jag bra! det ar valdigt varmt har, man ar ganska ovan varmen maste jag saga. Tog lite tid att ta sig till hotellet darfor blev det lite sent. Klockan ar nu halv 10 pa kvallen och vi ska ga och ata var forsta vietnamesiska middag. Far skriva mer nan annan dag. Kram pa er alla.

Sleep tight!!!

Today is the day:)

Sista dagen i sverige!!! Har precis vaknat, vi har råkat försovit oss med 1 timme så nu är det brottom brottom. Eller planet går inte förrän halv tio ikväll men vi måste in till stan och så innan.  
Åkte buss i 7 timmar igår för att komma till stockholm, riktigt drygt måste jag säga. Tur att vi hade Entourage på I poden:) Började se 3 avsnitt igår, det är ju så sjukt bra, blev helt besatt. Nu är väskan packad iaf och humöret är på topp. Ses i vietnam då nästa gång, tror inte jag hinner skriva nå mer idag.
Massa pussar och kramar!!!

Have a nice one!

RSS 2.0