mitt mote med valhajen

    

Herregud vilken dag, en av de basta i mitt liv!



Vi har tagit oss fran manilla till dosol ett litet stalle med stora saker. Detta ar namligen det basta stallet i varlden att se valhajar pa:) Jag var inte saker pa att jag skulle vaga men jag hade dott om jag missat detta.
Klocka 8 imorse akte vi ut med en snorklings bat i hopp att fa en glimt av dessa stora varelser. Det tog inte lang tid forran de borjade ropa att vi skulle gora oss redo... jag var inte alls redo kan jag saga men det fanns ingen tid att fega ur!
Vi slangde pa oss fenor och snorkel och slangde oss i vattnet, helt plotsligt mitt framfor ogonen dyker en 8 meter lang valhaj upp!!!! snacka vilken kansla. Den var sa vacker. Later sakert helt sjukt men den var verkligen vacker:)
De ar mycket snabbare an man tror sa inom nagra sekunder var den borta.

Vi var alla snabbt upp i baten igen ivrig att se en till, det tog inte lang tid innan vi dok i igen och den har gangen simmade vi bredvid jatte lange... det kandes som en evighet:)   

                                                                                                            

Bara sa att ni vet sa ater de bara plankton och sma fisk om det skulle raka komma med, deras munnar ar sakert 1.5 meter lang sa det var anda ganska laskigt anda.

      
Nar jag simmade bredvid var jag ungefar lika lang som den sista biten pa fenan!
och en bild pa tva valdigt nojda snorklare.... Anton och jag!!!

Have a nice one!!! I did.....

The phillippines:)

Tjohooo

Blev en liten twist i planerna med ett nytt resemal...
Vi ar nu i filippinerna och ska vara har i 2 veckor innan vi aker till malaysia for att traffa antons familj. Har an sa lange bara kommit till huvudstaden men imorgon bar det vidare till kusten. Det ar verkligen jatte snalla manniskor har och de pratar hur bra engelska som helst om man jamfor med laos och thailand. det marks att de tycker det ar jatte roligt med turister for de stirrar verkligen:) Alla ler och halsar hela tiden.

Forsoker lagga upp lite bilder som vi knappt med antons nya super kamera men det gar INTE sa bra!
Antons kamera blev tyvarr stulen i Thailand med exakt alla bilder fran hela kambodja,vietnam och thailand. Jag grat en hel dag men tog mig till slut i kragen och insag att jag har ju fatt uppleva detta iaf, det betyder mer att ha det i minnet an att kunna visa det pa kort... men det var himla storigt!!!
Nu ar en ny kamera inkopt och Anton ar helt nojd!!!
Vi har ju filmkameran oxa med massa filmer maste kopa en sladd bara sa vi kan lagga upp har pa bloggen.

Det ar sjukt bra shopping har!!! Sandra... det ar verkligen ditt paradis:) Handlade ett par skor idag for 40 kr, en kjol for 200 pa Mango och ett linne pa top shop for 50. HELT NOJD!!! Lite dyrare an vad du skulle kunna hitta for har men det var i ett stort kopcentrum med riktiga butiker. Gangra birsta med 100 typ!!!
Hoppas alla har det bra darhemma, blir alltid jatte glad for en kommentar:)

Have a nice one!!!

bye bye vang vieng

Idag lamnar vi vang vieng och tubingen bakom oss och reser vidare tillbaka till huvudstaden. Anton kajakar dit men jag och moa ska ta bussen. Tankte lagga upp lite bilder fran tubingen igar men anton har ju min kamera sa det far bli nasta gang. Igar var annu roligare an forra gangen vi traffade massa roliga manniskor och jag vagade antligen slanga mig i den hogst lianen. Det var sa sjukt kul!!! men en gang rackte!!!

Nu ar jag sa hungrig att jag vet inte vart jag ska ta vagen sa nu maste avsluta och fa lite mat i magen:)
Hors snart igen!

Have a nice one!

cyklat 1,5 mil :) inte riktigt min grej!



Idag har vi cyklat sa sjukt langt! Trodde aldrig jag skulle ta mig hem helt arligt. Jag har insett att jag ar ingen cyklar tjej nar det handlar om sa har langa strackor:) Vi letade en grotta som skulle ha en blue lagoon men vi korde fel hela tiden. Vi kom antligen fram 3 timmar senare och alla 3 slangde sig i vattnet:)
Jag har ju som sagt blivit beroende av att slanga mig i lianer och som tur var fanns det en har.


Anton ar som en liten mowgli, han ska klattra pa allt och slanga sig fran allt!


Idag skulle vi egentligen borjat aka vidare uppat men vi har bestamt oss for att stanna har nagra dagar till for det ar helt underbart har. Alla stormtrivs och det kan vara skont att inte behova resa hela tiden.
Igar satt vi och spelade lite kort med 7 killar fran australien, vi larde oss ett jatte roligt drick spel som jag maste lara alla nar jag kommer hem! Moa och anton gick vidare med grabbarna medans jag gick och la mig med en huvudvark. Nu ska jag ga och vacka de sa inte hela dagen gar. Imorgon blir det nog tubing igen, det var saaaaa kul!!!

Have a nice one!!!

Tubing i Vang vien:)

Gud va roligt vi hade igar...
Det var som varsta vatten landet med lianer, vattenkana och linbanor. Vi borjade med en take away mojito som vi fick i en pase. Gott var det!!! Vi borjade glida nerfor floden men stannade ganska snabbt vid forsta baren:) Dar var det hur mycket folk som helst som akte lian och drack ol. Anton akte ju sa klart men jag fegade ur till nasta stalle dar det inte var lika hogt. Det var sa sjukt kul, blev helt beroende:) Det sista stallet hade en vatten kana som kastade ut en mitt i floden, oxa sjukt kul. Runt floden ar det massa hoga berg sa det borjade bli ganska kallt nar solen gick ner vid 4 tiden, da akte vi vidare. Var inte hemma forran 6, stelfrusen och helt slut!
  

  

Har ar lite andra bilder fran varan underbara tagresa i spoktaget!
          

Och lite fran var cykel dag i vientaine!

  

Avslutar med en stor pussis bild!!!


och just det... detta stog pa badrumspegeln till mig igar....:)



Have a nice one!!!

Pa en cykel i huvudstaden:)

Idag har vi hyrt cyklar och myst runt lite, min cykel var helt skev och liten men det gick bra anda. Kostade bara 10 kronor sa man kan inte begara sa mycket:)
Ikvall ska vi ga och ata franskt, ska bli jatte gott! Man borjar fa formen som en nudel nu:)
Imorgon drar vi vidare till nasta stalle, Vang vieng. Dar ska vi aka gummi ring pa floden och bara chilla lite.
Det ar sa kallt pa morgonen och kvallarna har att anton har gatt och kopt en riktig tjocktroja! Han ar helt nojd och ar helt spand pa att gasa pa med den ikvall.
Jag darimot har hoppet om att kunna ga i t-shirt utan att frysa:)

Nu ska vi aka och basta i ort bastu och ta en traditionell laos massage... Avundsjuk??? :)

Have a nice one!!!

Laos

Antligen ett nytt land... Vi ar alla tre valdigt overlyckliga over att vara i ett nytt land med annorlunda mat och mycket trevligare manniskor. Thailand har varit bra men det blev lite uttjatat i langden. Nu ar vi framme i laos huvudstad och den ar mycket mindre an jag trodde, som en liten by typ. Vi har precis kakat middag till solnedgangen nere vid mekong floden. En 66 cl ol kostade bara 10 kronor!!! Skit bra. Imorgon blir det lite sightseing, tankte hyra cyklar och kika pa lite olika tempel. Det ar lite kallt har pa kvallarna, vi fick precis ga tillbaka till hotellet och ta pa oss en tjocktroja. Nu ska vi leta reda pa ett skandinaviskt cafe har i narheten och ata nagon god bakelse. Ville bara meddela att jag ar pa plats och mar kanon.

Puss och massssssa kramar

bangkok pa genom resa

Hej hej alla mina vanner!

Ar nu i bangkok pa genomresa, ska aka med natt taget till laos om en timme. ( Mamma oroa dig inte for laos det ar ingen fara det kommer bli helt underbart! Laos ska vara ett helt underbart land, blir bara dar en vecka)

Hade bestamt mig for att inte shoppa nagonting har i bangkok utan spara mig till laos men det gick inte:) Det finns ju sa mycket fint! Kopte ett nytt handbagage igar efter att ha slapat pa mitt trasiga i 1 manad nu. Det var dags. Kopte aven tva klanningar och armand saklart.
Jag far skriva mer fran laos och lagga in lite bilder fran fullmoon, blir inte sa mycket bilder, kanns aldrig som jag har tid. Finns alltid sa mycket annat att gora.
Kram pa er och....

Have a nice one

koh tao

Gud vilken natt vi har haft...maste varit den varsta nagonsin!

Vi har precis lagt oss efter en slappar dag i hangmattan med entourage och nintendo ds. Helt nojd med sangen och ska precis borja somna in da anton sager att det ar nagot som kryper pa hans axel. Jag tander lampan och mycket riktigt..... en bamse kackerlacka, gasar i 140 runt om i sangen. Bade jag och anton gallskriker och borjar springa mot toaletten, fastnar bada tva i dorren for vi forsoker ta oss in samtidigt, det blev for brett:) Dar star vi och vagrar ga ut klockan ar ca 12 pa natten. Vi bestammer oss for att ga ut och badda om sangen, spanna om myggnatet och sen lagga oss igen da fran ingenstans gar den till attck igen. Det var det sista jag sag av den sangen. Vi baddade ner oss i hangmattorna pa balkongen istallet, anton sov 2 timmar kanske och jag 0. Mycket trevlig natt!

Fullmoon var skit kul iaf, vi hangde med ett gift par fran canada som var hur skona som helst! Vi rullade val hemover vid 4 ungefar. Da var vi nojda!
Nu ar vi i koh tao och imorgon aker vi till bangkok, sen chang mai eventuellt vi har svart att bestamma oss!
Saknar er alla!!! ta hand om er!

Have a nice one!


koh phagnan

Hej bloggen...

nu ar vi i koh phagnan och vantar med stora forvantningar pa fullmoon partyt imorgon... det ska bli spannande.
Hinner inte skriva sa langt den har gangen for vi ska precis ga och ata men jag skulle anda betala rakningar sa jag tankte jag skulle skriva nagon rad iaf. Hoppas alla har det bra, vi har det super.
Hors snart!!!

Have a nice one

bilder i massor

 
            Det finaste ansiktet i varlden... pa stranden idag


             Fran riley beach (krabi idag)


          
Mat marknad och tarnings spel pa hotellet i krabi town


                
Lite nyars bilder... vi skickade upp en ris lampa och onskade oss nagonting....

krabi ao nang

Nu har vi tagit oss fran krabi town till ao nang. Har ar det faktiskt fint vader och vi har legat pa beachen hela dagen. Det ar lite synd for nar man kollar vadret i thailand pa internet ser det inte bra ut nagonstans. Vi tankte aka till koh pahgnan till full moon partyt men det ar inte sa roligt om det regnar! Vi ska stanna har nagon dag iaf och se vad som hander.
Det ser ut att vara jatte bra shopping har sa ikvall blir det full fart ut pa staden:)
Idag at vi for forsta gangen sen vi lamnade sverige pa en snabbmatskedja! Subway... I like! Jag och anton har lovat varandra att vi inte far ata mc donalds en anda gang under resan, vi maste vanta tills vi kommer hem. Kanns lite tungt nu for det har ar forsta stallet jag sett mc donalds pa. Det kanns som det borjar komma nudlar och ris ur oronen pa oss for det ar det enda vi ater typ:) Det ar ju nyttigt och gott i och for sig!!!

Nu ar det min tur att duscha, ska skrubba mig som en tok och smorja in mig med mitt nya body butter, Choklad och vanilj:)
Ha det gott allihopa!!!


Krabi

Hej hej alla!!!

Har inte kunnat skrivit pa ett tag, har varit pa en liten liten o dar vi inte hittade internet nagonstans. Vi har det bra iaf, lite daligt vader men nu har vi kommit till krabi sa har finns det massa annat att gora! Ikvall ska vi pa nattmarknad. Maste shoppa lite, mina flip flop har gatt sonder och jag behover lite nya klader! Vet inte riktigt hur lange vi ska stanna har men jag tror vi ska forsoka ta oss upp till kohpagnan till fullmoon party:)

Nyar blev lyckat iaf, vi at grillat med bakad potatis och sallads bufe. Sen gick vi ner pa stranden och kollade pa fyrverkerierna. Alla barer hade fullt med folk sa det var bara att valja, vi hamnade i en trakoja med reggae musik!
Nu rakde jag ta med fel minneskort hit sa det blir inga bilder fran nyar idag.

Har ar lite mixade bilder fran koh lipe och koh mook, Pa koh mook tog vi matlagningskurs i tai mat





Sandra: Mailadressen stammer, vill ha skvaller. hoppas du hade ett bra nyar. Kram kram

Have a nice one!!!

RSS 2.0